Тенденция при грабежите - извършителите все по-млади и без криминално минало, а жертвите

...
Тенденция при грабежите - извършителите все по-млади и без криминално минало, а жертвите
Коментари Харесай

Тенденция при грабежите: Извършителите все по-млади и без криминално минало, а жертвите са жени

Тенденция при грабежите - извършителите все по-млади и без престъпно минало, а жертвите са дами.
Това стана ясно от брифинг на началника на отдел " Противодействие на престъпната престъпност " към СДВР Петър Петров и Георги Иванов, който е наблюдаващ прокурор от Софийска районна прокуратурата.
На въпрос дали има нарастване на грабежите в " Лозенец ", стана ясно, че това не е по този начин и наклонността от предходната годината се е запазила, като при разкритите закононарушения има леко нарастване.
" Тенденцията обаче е, че възрастта на причинителите пада и те са все по-млади и не са престъпно проявени ", сподели още Петров и изясни, че повечето жертви на грабежите са жени, а закононарушенията се правят в тъмната част на денонощието.
Разкриха и детайлности за хванатия мъж, опитал да обере за трети път магазин с револвер в столичния квартал " Дружба. На 20 септември към 3:00 часа при полицейска интервенция той е задържан при опит да извърши въоръжен грабеж от магазин за алакохол и цигари.
Мъжът е 32 години и не прочут на органите на реда. При дейностите на чиновници, той се е опитал да избяга. Районът е бил заварден и униформените са съумели да го задържат. В него е установено оръжие и здравна маска.
От 31 юли до 20 септември в този регион има извършени три въпръжени грабежа в магазина и в тази връзка е извършена и специализираната интервенция. Това стана ясно от думите на Петров.
Прокурор Иванов изясни, че на мъжа към този момент е повдигнато обвинение и той е ареструван за 72 часа, като следва да му бъде поискан постоянен арест.  " Работи се и по версията, че той е съпричастен и към други грабежи, но тази информация следва да бъде тествана ", добави Петров.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР